FŐMENÜ
  
Közúti árufuvarozás, veszélyes hulladék szállítás

A szállítás során használt vontatókhoz cserélhető felépítmények tartoznak, melyek ún. multiliftes, kétkaros emelőszerkezetekkel mozgathatók, így a rakodás emberi erőforrás nélkül végezhető, széleskörű mobilitást és jelentős időmegtakarítást eredményez.

Veszélyes hulladék ártalmatlanítása

A veszélyes hulladék kezelése a Környezetvédelmi Felügyelőség által kiadott engedélyek alapján történik, engedélyünk az olajos fémek, olajos iszap, olajos műanyag, festékes fém kezelésére van. Az olajos hulladékot és a festékes fémet saját, levédetett technológiával ártalmatlanítjuk.

Általunk fejlesztett technológia alkalmazásával végezzük a szénhidrogénnel szennyezett kövek tisztítását. Mivel a telepnek víztisztító rendszere van, a tisztításhoz alkalmazott víz ártalmatlanítása is megoldott. A szállításkor keletkezett, illetve az átvett hulladékok, a csapadékvíz tisztítására használt víz egy részét visszahasznosítjuk, másik részét a víztisztítóba szállítjuk.

Az olajos fémek tisztítása során elsősorban olajos hordókat, műanyag kannákat kezelünk. Az olajos fém esetében a megtisztított fémet begyűjtőhelyekre, hulladéktelepekre szállítjuk, a műanyagot tisztítás után műanyag darálógéppel ledaráljuk, granuláljuk.

Komposztálás

Napjaink globális problémája a hulladék megfelelő kezelése. Az emberek által termelt szemét mintegy 30%-a szerves, kerti és konyhai zöldhulladék. Ennek feldolgozása, hasznosítása valósítható meg komposztálással. A komposztálással történő hasznosítás nemcsak az ártalmatlanítandó hulladékok tömegét, hanem a lerakóhelyek eredeti területigényét is csökkenti. Ugyanakkor ellenőrzött hulladékkezelést is jelent, a komposztált anyag pedig felhasználható talajjavításra, a talajok tápanyag-utánpótlására, így visszavezethető a biológiai körforgásba.

Komposztáló telepünkön képesek vagyunk a körzetben keletkező biohulladékokat, zöldhulladékokat valamint a vágóhídi melléktermékeket ártalmatlanítani, illetve hasznosítani. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően szilárd betonburkolatot alakítottunk ki, amelyet alászigeteltünk, illetve csurgalékvígyűjtő rendszert és talajvízfigyelő monitoringot helyeztünk el.
Működésünk során minden technológiát a multiliftes megoldásokhoz igazítunk, így a hulladékok kezelése nagymértékben leegyszerűsödik, a konténerbe betárolt hulladék abban kezelhető. A speciális konténerekhez tartozik a megfelelő számítógépes vezérlésű levegőztető és takaró illetve locsoló rendszer.

A komposztálási technológia alkalmas a vegyes kommunális hulladékok szervesanyag-tartalmának hatékony csökkentésére is, amely a komposztálás tapasztalatain alapuló zárt, levegőztetett stabilizálási eljárást jelent. Ez egy rugalmas, mobil rendszer, amely 30-40%-os tömegcsökkenést, 40-50%-os térfogatcsökkenést biztosít a stabilizálásnak köszönhetően. A bomlási folyamatoktól mentes, stabil maradék hulladék felhasználása a lerakóban történő ártalmatlanítással történhet, illetve égetőműben, mint magas fűtőértékű másodlagos tüzelőanyag használható fel.